Укр  Рус
 
logo
× Логін або пароль введені неправильно. Спробуйте ще раз.
 Чужий комп`ютерРеєстрація

Інтеграція сайта Вашої компанії та додатка «Малий бізнес»

Додаток «Малий бізнес» дозволяє здійснювати обмін із сайтами (інтернет-магазинами), що підтримують обмін за стандартом CommerceML 2.05.
Ця можливість дозволить підвищити ефективність і продуктивність праці у Вашій компанії. Завдяки обміну даними набагато простіше буде актуалізувати поточну інформацію на сайті, наприклад, про наявність товарів і ціни.

Інтеграція додатку «Малий бізнес» із сайтом дозволяє:
  • працювати з усіма замовленнями (зробленими на сайті, оформленими у телефонному режимі або в магазині) централізовано;
  • забезпечувати актуальність представленої на сайті інформації про товари;
  • не нести додаткових витрат на дублювання інформації та налаштування комунікації між сайтом та обліковою системою;
  • уникати додаткових витрат на персонал для керування інтернет-магазином.

Загальна схема взаємодії із сайтом виглядає так:
  • Вивантаження на сайт інформації про товари, залишки та ціни.
  • Реєстрація на сайті замовлень покупців.
  • Завантаження зареєстрованих замовлень і їх опрацювання в додатку «Малий бізнес».
  • Передання змін і статусів замовлень («Оплачено», «Відвантажено» тощо) на сайт.
 

 


Варіанти обміну

До Вашої уваги два варіанти обміну із сайтом:

1. Обмін через Інтернет за протоколом HTTP.

За такого варіанту налаштування та ініціалізація обміну здійснюються в додатку «Малий бізнес». При цьому інтеграція можлива з інтернет-магазинами, що підтримують обмін за стандартом CommerceML 2.05 і відкритий протокол обміну із сайтом, що опубліковано на сайті системі «Бухгалтерія Онлайн».
Інтеграція функціонально поділяється на два блоки:
  • Вивантаження на сайт товарних пропозицій. Забезпечує публікацію на сайті каталогу номенклатурних позицій та інформації про наявність товарів і ціни.
  • Обмін інформацією про замовлення. Дозволяє завантажувати із сайта в додаток «Малий бізнес» дані про замовлення покупців і здійснює подальшу синхронізацію складу та статусів замовлень.
Запуск обміну може виконуватися як інтерактивно (вручну), так і автоматично, за встановленим розкладом. При цьому з додатка «Малий бізнес» можливе як повне вивантаження, так і вивантаження тільки змін. Другий варіант забезпечує високу швидкість виконання обміну.
 

2. Обмін через web-сервіс.

У разі використання цього варіанта обмін налаштовується та здійснюється на боці сайта. У його основі лежить використання web-сервісу, що дозволяє отримувати дані інформаційної бази. Сервіс надається додатком «Малий бізнес».
Такий варіант є додатковою можливістю, що дозволяє інтегрувати з додатком «Малий бізнес» сайти, що не підтримують протокол обміну з сайтами.
 

Налаштування обміну

Розглянемо детальніше необхідні налаштування для використання кожного з вищеперелічених варіантів.
 
Загальні налаштування
На початок використання функціоналу інтеграції із сайтами необхідно перейти в розділ «Адміністрування» та у формі «Налаштування» встановити опцію «Обмін із сайтами». Після цього на панелі навігації розділу «Адміністрування» з’явиться пункт «Обміни із сайтами», у разі натискання на який відкривається форма «Вузли обміну із сайтами».


 

Розглянемо порядок налаштування обміну в разі використання першого варіанта – обмін через Інтернет за протоколом HTTP.

Створення нового обміну
 
У формі «Вузли обміну із сайтами» після натискання на кнопку «Створити» відкриється «Помічник зі створення обміну даними з web-сайтом», що підкаже, як у декілька кроків здійснити всі необхідні дії. На кожному кроці помічника міститься інформація, що описує призначення кожного налаштування.
Пройдімо необхідні кроки налаштування разом.

1. Налаштування режиму обміну даними.
На першому кроці помічника слід позначити пункти «Вивантажувати товари» і/або «Обмінюватися замовленнями».
 

 

Після вибору режиму обміну даними натисніть «Далі».
 
2. Установка налаштувань для підключення до web-сайту.
 
На другому кроці помічника необхідно позначити пункт «Обмін через Інтернет» і зазначити адресу для підключення до сайта, ім’я та пароль користувача. Після цього можна перевірити налаштування з’єднання, натиснувши на кнопку «Перевірити з’єднання».
 


 

3. Налаштування вивантаження номенклатури.
 
На третьому кроці помічника необхідно задати налаштування для вивантаження номенклатури (це налаштування відображається, якщо на першому кроці встановлено прапорець «Вивантажувати товари»).
На цьому кроці помічника потрібно зазначити види цін і групи номенклатури, що будуть вивантажуватися на сайт. Якщо встановити прапорець «Вивантажувати зображення номенклатури», разом з номенклатурою буде вивантажено приєднані зображення товарів.
 
Окрім цього, можна задати додаткові фільтри. Наприклад, можна встановити фільтр за полем «Залишок більше від 0», і на сайт будуть вивантажуватися тільки наявні товари.
 

 


 

4. Налаштування для обміну замовленнями покупців.
 
На четвертому кроці потрібно зазначити налаштування для обміну замовленнями (налаштування відображається, якщо на першому кроці встановлено прапорець «Обмінюватися замовленнями»).

Під час завантаження замовлень покупців із сайта в додаток «Малий бізнес» нові елементи номенклатури ідентифікуються за найменуванням, а контрагенти – відповідно до встановленого способу пошуку, що зазначається в полі «Спосіб завантаження контрагентів». Наприклад, можна шукати контрагентів за назвою або за ІПН і кодом ЄДРПОУ. При цьому якщо контрагента не знайдено, він створюється.

Якщо немає необхідності створювати нових контрагентів під час завантаження замовлень із сайта, як значення поля «Спосіб завантаження контрагентів» можна зазначити «Не створювати» і в полі, що з’явиться, вибрати контрагента, який буде підставлятися в завантажені замовлення.

Окрім цього, у полях «Група для нової номенклатури» та «Група для нових контрагентів» можна зазначити групи, у які буде завантажено незнайдені номенклатуру та контрагентів.
 


 

5. Налаштування розкладу для автоматичного обміну.
 
На останньому кроці можна встановити прапорець використання автоматичного обміну та задати розклад у формі, що відкриється. Якщо автоматичний обмін не потрібен, жодних налаштувань робити не треба.
 



Після натискання на кнопку «Готово» буде створено новий вузол обміну із сайтом. При цьому якщо встановлено прапорець «Виконати обмін з web-сайтом», у разі натискання на кнопку «Готово» буде автоматично запущено сеанс обміну із сайтом.

 

Також детальну інформацію щодо налаштування та роботи обміну можна отримати з довідки, що викликається з форми «Вузли обміну із сайтами».
 
Налаштування в разі використання варіанта обміну через web-сервіс
У разі використання обміну через web-сервіс налаштування з боку додатка «Малий бізнес» зводяться до отримання адреси опублікованого web-сервісу. Зверніть увагу, що механізм взаємодії з web-сервісом має бути реалізовано на боці сайта.
 
Для отримання адреси web-сервісу необхідно на другому кроці помічника встановити значення перемикача «Обмін через web-сервіс» і скопіювати вміст поля «Адреса для підключення до web-сервісу».

 

"ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" забезпечено належне виконання вимог Закону України "Про санкції", Указа Президента України від 15.05.2017 р. № 133/2017 та інших нормативно-правових актів, якими застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних та юридичних осіб. Вся інформація, яка розміщена на сайті - здійснена банком правомірно в рамках чинного законодавства. Наголошуємо на тому, що ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" вживає передбачених законодавством обмежувальних заходів до фізичних та юридичних осіб, які перебувають в санкційному списку."
Иконка ожидания Ваше приложение готовится к использованию. Пожалуйста, подождите.
Наверх